بهترین روش خرید خانه در ترکیه یکی از سوالاتی است که هنگام خرید خانه در استانبول یا سایر شهرها قطعا برایتان پیش میآید. کشور ترکیه به دلیل توریستی بودن، اقتصاد فوق العاده ای دارد و در این کشور میتوانید شغل را در کنار محل زندگی خود پیدا کنید. همچنین شهر بسیار خوبی برای تفریح نیز میباشد.
اگر قصد مهاجرت به ترکیه را داشته باشید و یا بخواهید در ترکیه تحصیلات خود را ادامه دهید با چالش هایی رو به رو خواهید شد. یکی از دغدغه ها، یافتن مکانی مناسب برای اقامت است. اصولا در زمان اقامت طولانی مدت، اجاره خانه شاید انتخاب درستی نباشد و افراد بخواهند ملکی را به نام خود خریداری نمایند؛ تا دغدغه اجاره های ماهیانه و تخلیه های مکرر خانه از سوی صاحب ملک را نداشته باشند.
همچنین افرادی نیز بدون نیاز به اقامت در ترکیه و به قصد سرمایه گذاری اقدام به خرید ملک میکنند. خرید خانه در ترکیه مانند خرید در هر کشوری نیازمند اطلاعات و راهنمایی هایی است. عمده کسب این اطلاعات به کمک مشاوران تخصصی املاک صورت میگیرد. برای مثال باید از شرایط و قوانین خرید خانه در ترکیه اطلاعات کافی را داشته باشید. همچنین باید قیمت های مناطق مختلف خانه ها را بدانید، مزایا و معایب هر منطقه و هر شهر را مورد بررسی قرار دهید. همچنین از آینده مناطق مختلف آگاهی داشته باشید تا سرمایه گذاری صورت گرفته شما را دچار ضرر و زیان نکند.
تعیین هدف از خرید خانه
شاید در قدم اول بهتر باشد هدف خود را از خرید ملک مشخص نمایید تا بهتر شهر مناسب هدفتان را تعیین کنید. برای مثال اگر دانشجو هستید و به قصد تحصیل به این کشور مهاجرت میکنید، بهتر است منطقه ای را مورد بررسی قرار دهید که به دانشگاه موردنظرتان نزدیک تر باشد.
اگر برای کار به این کشور مهاجرت میکنید بهتر است در منطقه ای ساکن شوید که وسایل نقلیه مناسبی برای محل سکونت تا محل کار و برعکس در اختیار داشته باشید.
اما اگر به قصد سرمایه گذاری و برداشت سود به خرید خانه میپردازید، بهتر است شهرک های جدیدی را که در آینده دارای موقعیت خوبی از لحاظ جغرافیایی و اقتصادی خواهند بود را لحاظ کنید. اگر به قصد شروع یک زندگی جدید به خرید خانه میپردازید، بهتر است هزینه لازم، موقعیت آن شهر، عقاید و اصول منطقه را مورد بررسی قرار دهید.
شرایط و محدودیت های خرید خانه در ترکیه
بر اساس تبصره 35 قانون املاک و اراضی ترکیه، اتباع کشورهای خارجی میتوانند با اطلاع کامل و رعایت قوانین لازم نسبت به خرید خانه در ترکیه اقدام نمایند. در این رابطه شهرهایی وجود دارد که در لیست ممنوعه قرار دارند به این معنی که اتباع خارجی حق خرید ملک در این مناطق را ندارد.
علاوه بر محدودیت خرید خانه در برخی مناطق محدودیت های دیگری نیز برای اتباع خارجی وجود دارد که از این جمله میتوان به محدودیت 30 هکتاری اشاره کرد. به این معنی که اتباع خارجی حق خریداری بیش از 30 هکتار از اراضی جمهوری ترکیه را ندارند.
همچنین اتباع خارجی نمیتوانند اراضی که در مناطق نظامی و امنیتی در ترکیه واقع شده است را خریداری کنند. همچنین ممکن است در برخی شرایط اگر با خرید ملک موجب نقض قوانین جمهوری ترکیه شده باشد و یا ملک خریداری شده توسط مراجع و ارگان های مربوطه تایید نگردد قرارداد ابطال شود.
در رابطه با اطلاع از قوانین دقیق و کامل نحوه خرید خانه در ترکیه ضروری است که با یک مشاور املاک مشورت های مربوطه صورت گیرد. همچنین داشتن یک وکیل مجرب و معتمد امری بسیار مهم است. در صورت داشتن هرگونه سوال میتوانید با تیم قارون در ارتباط باشید تا بهترین راهنمایی ها را دریافت کنید.
مراحل قانونی خرید خانه در ترکیه
بهترین روش خرید خانه در ترکیه تقریبا مانند سایر کشورها است. برای خرید خانه در ترکیه مانند هر کشوری مراحلی قانونی باید طی شود. بیان این مراحل به صورت کامل تر و دقیق تر معمولا توسط مشاوران املاک صورت میگیرد. با این حال چکیده ای از اصول خرید خانه در ترکیه را در این مقاله مطرح میکنیم تا با کلیات اصلی خرید خانه در این کشور زیبا آشنا شوید.
در ابتدا باید به ترکیه سفر کنید و با بازدید از املاک مختلف، خانه مدنظر خود را انتخاب کنید. سپس با پرس و جو از کارشناس شهرداری از قیمت ملک اطلاع داشته باشید و در این رابطه به توافق برسید. شایان ذکر است که در کشور ترکیه صاحب ملک نمیتواند اعداد و ارقام نامعلومی برای خانه خود تعیین کند. زیرا در ترکیه قیمتی که کارشناس دولت برای ملک تعیین میکند، با قیمت اصلی خانه باید تفاوت چندانی نداشته باشد.
برخی از مدارک موردنیاز
پس از توافق های لازم، مبلغ پیش پرداخت باید به مالک خانه پرداخت شود و باقی مبلغ در روز انتقال سند پرداخت میگردد. حدود یک هفته بعد سند اصلی خانه به خریدار سپرده میشود. در این میان مدارکی نیز از شما دریافت میشود تا هویت شخص خریدار مشخص گردد. مواردی مانند:
- گذرنامه
- کد مالیاتی (ورگی)
- مدارک مربوط به محل سکونت در کشور خود
- دو قطعه عکس 3 در 4
همچنین برای خرید هر ملکی در کشور ترکیه، افتتاح حساب بانکی در یکی از بانک های ترکیه با توجه به کد مالیاتی ضروری است. لازم به ذکر است که علاوه بر هزینه خانه مورد نظر، لازم است شخص خریدار همانند ایران هزینه های دیگری را نیز متقبل شود. مانند:
- هزینه انتقال سند حدود 2 الی 3 درصد مبلغ کل خانه
- هزینه عوارض شهرداری حدود 2 الی 3 درصد کل مبلغ خانه
- کمیسیون بنگاه حدود 3 الی 5 درصد کل مبلغ خانه
- پول خاک ترکیه حدود 80 دلار به همراه 89 لیر به ازاء هر نفر
- هزینه بیمه حدود 500 الی 1.500 لیر به ازای هر نفر
سیامک
سلام وقت بخیر
میشه بگید برای اقامت ترکیه حداقل خرید چقدر باید باشه ؟
ایمان قارون
سیامک، وقت شما هم به خیر
اگه منظور فقط اقامت هست، با هر مبلغ خریدی شما میتوانید اقامت ترکیه رو بگیرید. ولی اگه منظورتون شهروندی (پاسپورت ) ترکیه هست، ملکی که خریداری میکنید، دست کم باید 250 هزار دلار قیمت داشته باشه.
اینم در نظر داشته باشید به تازگی قوانین اقامت ترکیه تغییرات گسترده ای کرده، لطفا قبل از هر اقدامی با مشاور خود حتما صحبت کنید
موفق باشید