تحصیل در مدارس ترکیه و انواع آن

تحصیل در مدارس ترکیه و انواع آن

تحصیل در مدارس ترکیه از جمله موضوعاتی است که خانواده هایی که قصد مهاجرت به کشور ترکیه را دارند نگران تحصیل فرزندانشان در این کشور هستند. زیرا تقریبا هیچ اطلاعات و آگاهی از شرایط مدارس مقاطع مختلف ترکیه ندارند.

اما در این مقاله از سایت قارون ارائه توضیحاتی در این خصوص شما را با تمام شرایط و مدارس در این کشور آشنا خواهیم کرد. اول از هر چیزی بهتر است بدانید که بر خلاف ایران در کشور ترکیه مدارس انواع زیادی دارند که می‌توان آن ها را به مدارس دولتی و مدارس بین المللی تقسیم بندی کرد.

امکان تحصیل در مدارس بین المللی در ترکیه هم برای شهروندان خود این کشور و هم برای اتباع خارجی و مهاجران ممکن است. دانش آموزان در این مدارس به زبان های مختلف تحصیل می‌کنند.

اگر بخواهیم کلیات سیستم آموزشی این کشور تا مقطع دیپلم ایران را توضیح دهیم، بهتر است از همان ابتدای دوران تحصیلی آغاز کنیم. سن آموزشی در این کشور از 6 سالگی شروع می‌شود و همانند ایران به مدت 12 سال به طول می‌انجامد.

زمان شروع سال تحصیلی در ترکیه با ایران متفاوت است، بدین صورت که در کشور نام برده شروع ترم اول هر سال تحصیلی از اردیبهشت ماه تا بهمن ماه است، و ترم دوم سال تحصیلی از بهمن ماه تا اردیبهشت سال آینده می‌باشد.

مدارس کشور ترکیه در سه مقطع تحصیلی فعالیت می‌کنند که شامل ایلک اکول، اورتا اوکول، لیسه می‌شود. اگر بخواهیم مقاطع را به زبان فارسی بیان نماییم؛ مقطع ایلک اکول همان مقطع ابتدایی، مقطع اورتا اکول همان مقطع متوسطه یا راهنمایی، مقطع لیسه همان مقطع دبیرستان خواهد بود.

تحصیل در مدارس ترکیه

تقسیم بندی مدارس ترکیه

به طور کلی مدارس ترکیه به 3 نوع مدارس دولتی، مدارس خصوصی، مدارس بین المللی تقسیم بندی می‌شود. مدارس دولتی در ترکیه شباهت زیادی با مدارس دولتی ایران دارد.

مدارس دولتی ترکیه

بدین صورت که در مدارس دولتی هر مدرسه لباس فرم مخصوصی دارد که دانش آموزان باید از این نوع پوشش استفاده نمایند. کتاب های درسی در این نوع از مدارس به صورت رایگان در اختیار دانش آموزان قرار می‌گیرد تا بتوانند به راحتی استفاده کنند.

همانند کشور عزیزمان ایران علاوه بر کتاب های درسی اصلی، ممکن است برای بعضی دروس و مقاطع به کتاب های کمک درسی نیز نیاز شود که در این صورت هزینه این کتاب ها به عهده خود دانش آموز خواهد بود.

برای ثبت نام در این نوع مدارس مدیر یک ارزیابی از فرزند شما خواهد داشت تا مهارت کودک را در آموختن زبان ترکی استانبولی بداند. طبیعتا اگر شاهد عدم یادگیری درست فرزندتان در این زبان باشد ثبت نام نخواهد کرد.

پس بهتر است قبل از اقدام به ثبت نام کاملا بر روی آموزش دلبندانتان در زمینه زبان رسمی کشور ترکیه تمرکز نمایید. همچنین در یک ارزیابی کلی موارد و دروسی که در مقاطع قبلی از پیش آموزش شده اند نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد. این نوع از مدارس با وجود دولتی بودن و رایگان بودنشان یکی از بهترین نوع خدمات را در اختیار دانش آموزان قرار می‌دهند و نیازی به نگرانی نخواهد بود.

در تمام این مدارس به غیر از امام هاتیب، دانش آموزان به صورت مختلط در کلاس های درس حضور دارند. مدارس دولتی در تمام مقاطع تحصیلی ثبت نام دارند و این ثبت نام حتی برای افرادی که اقامت توریستی ترکیه را هم دارند وجود دارد.

تحصیل در مدارس ترکیه

مدارس خصوصی ترکیه

دسته دوم مدارس کشور ترکیه با نام مدارس خصوصی شناخته می‌شوند که می‌توان گفت شباهت زیادی با مدارس غیرانتفاعی ایران دارند. به طبع مدارس خصوصی امکانات بیشتری نسبت به مدارس دولتی دارند.

این مدارس دارای امکانات بسیار خوبی به مانند: استخر شنا، سالن موسیقی و نمایش، آزمایشگاه و تجهیزات به روز هستند. البته که کلاس های فوق برنامه علمی و هنری و همچنین برگزاری اردوهای مفصل دانش آموزی از دیگر مزیت های مدارس خصوصی می‌باشند.

زیرا هزینه اضافی از شما می‌گیرند و در مقابل آموزش های اضافه تری نسبت به مدارس دولتی و قوانین اصلی آموزش و پرورش دارند. برای مثال در برخی مدارس خصوصی ترکیه، دانش آموزان به چند زبان مهم دنیا تسلط کافی پیدا می‌کنند.

یا موارد آموزش هنری و ورزشی و موسیقی و شنا در این نوع از مدارس جایگاه مهم و ویژه ای دارد. به عبارتی ساعت حضور دانش آموزان را افزایش می‌دهند و به آموزش های مختلفی می‌پردازند تا کودکی آموخته تر و سرزنده داشته باشند.

امکان ثبت نام در مدارس خصوصی نیز از مقطع پیش دبستانی تا دبیرستان را شامل می‌شود. باید توجه داشته باید که امکان ثبت نام در این مدارس برای اتباع خارجی شرایط و ضوابط خاص تری را می‌طلبد که مهم ترین آن ارائه کیملیک کارت و موفقیت در ارزیابی آشنایی با زبان ترکی استانبولی و آزمون تومر است.

هزینه های ثبت نام در مدارس خصوصی بستگی به نوع مدرسه و خدماتی که در اختیار دانش آموزان قرار می‌گیرد. این هزینه ها از حدود 15 هزار لیر تا 25 هزار لیر متغیر خواهد بود. توجه داشته باشید که این مبلغ، هزینه سالانه این مدارس است.

مدارس بین المللی ترکیه

دسته سوم مدارس بین المللی ترکیه هستند که زیر نظر سفارت یا آموزش و پرورش کشورهای دیگری هستند. در رابطه با این مدارس نیز باید گفت بسیاری از موارد مدارس بین الملی در ترکیه شعبه ای از مدارس بین المللی دنیا می‌باشند.

سیستم آموزشی این مدارس بر اساس سیستم آموزشی مدارس آمریکایی و اروپایی تنظیم می‌شود. حتی شرایط ثبت نام مدارس بین المللی ترکیه نیز همانند مدارس آمریکا می‌باشد.

زبان تدریس مدارس بین الملل معمولا انگلیسی، آلمانی و یا فرانسه بوده و زبان ترکی در کنار این زبان ها به صورت درس های فوق برنامه ارائه می‌گردد. شهریه سالیانه مدارس بین المللی بسیار بالا می‌باشد. هزینه این مدارس به‌طور میانگین از 8000 دلار تا 50.000 دلار آمریکا است.

در صورتی که در زمینه مدارس ترکیه سوالی دارید می‌توانید از طریق بخش نظرات سوال خود را مطرح کنید تا کارشناسان قارون به شما پاسخ دهند.

نوشته های مرتبط
2 دیدگاه
آریانا

سلام میشه هزینه در مقطع دبیرستان در مدارس خصوصی بدونم

ایمان قارون

وقت تون به خیر
هزینه تحصیل دبیرستان های دولتی از رایگان هست تا 5 هزار لیر (همانند مدارس دولتی ایران به عنوان کمک هزینه) دریافت میکنند
مدارس خصوصی متوسط یطور متوسط 50 تا 60 هزار لیر در سال
مدارس بین المللی 7-8 هزار دلار در سال
دبیرستان های شبانه روزی (شامل خوابگاه و غذا) 30 هزار دلار در سال

دیدگاه ها بسته شده اند.